دو محصول جديد رقيب برنج و ذرت در مزارع کشور ميشود
دو محصول جديد رقيب برنج و ذرت در مزارع کشور ميشود خبرگزاري آريا-مدير کل دفتر امور غلات و محصولات اساسي وزارت جهاد کشاورزي از معرفي و جايگزيني کشت دو محصول و دو رقيب جديد برنج و ذرت در کشور خبرداد.
به گزارش خبرگزاري آريا ،کاوه خاکسار ، با اشاره به اينکه از کشت محصولات با نياز آبي زياد در استانهاي کم آب حمايت نميکنيم افزود: در بررسيهاي انجام شده از آذر سال گذشته تاکنون کشت محصول کينووا بجاي برنج در استانهاي کشور بجز دو استان گيلان و مازندران معرفي شده است.
وي گفت: محصول کينووا ويژه کشورهاي آسياي جنوب شرقي است با نياز آبي کم و عملکرد توليد بالا که ميتواند جايگزين خوبي براي محصول برنج در استان هايي بجز دو استان گيلان و مازندران باشد.
مديرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسي وزارت جهاد کشاورزي افزود: براساس برنامه ريزيهاي انجام شده بذر محصول کينووا با اختصاص يارانه در اختيار کشاروزان قرار ميگيرد و آموزشهاي لازم براي کشت نيز با همکاري مروجان انجام ميشود.
خاکسار گفت: بوجاري و فراوري محصول کينووا در همان کارخانجات شالي کوبي برنج امکانپذير است و البته احداث و توسعه صنايع وابسته به اين محصول نيز پيش بيني شده است.
وي افزود: قيمت تمام شده محصول کينووا براي کشاورز و مصرف کننده مقرون به صرفه است و اين گياه در تمام اراضي کشور قابل کشت است.
مدير کل دفتر امور غلات و محصولات اساسي وزارت جهادکشاورزي همچنين توسعه کشت محصول سورگوم را در کنار ذرت علوفهاي از ديگر اقدامات دانست و گفت: سال گذشته 19 رقم علوفهاي و 16 رقم دانهاي کشت و در نتيجه رقم مناسب که به کم آبي و تنشهاي خشکي مقاوم است انتخاب شد.
وي افزود: هم اکنون سطح زير کشت محصول سورگوم که از خانواده ذرت علوفهاي است از 22 هزار به 40 هزار هکتار رسيده است.
مدير کل دفتر امور غلات و محصولات اساسي وزارت جهاد کشاورزي گفت: اين گياه پر محصول و مقاوم به شوري آب و خاک ميتواند بصورت مخلوط با ذرت علوفهاي براي خوراک دام استفاده شود.
خاکسار افزود: در صورتي که دامداران براي استفاده از سورگوم تمايل پيدا کنند کمک بزرگي به مديريت آب، تامين خوراک مورد نياز دام از داخل و ايجاد تعادل در قسمت خوراک دام و در نهايت هزينه تمام شده محصول نهايي خواهند کرد.
وي گفت: براساس بر آوردهاي انجام شده براي کشت محصول سورگوم در هر هکتار 4 کيلو بذر و براي ذرت 30 کيلو بذر مصرف ميشود.
مدير کل دفتر امور غلات و محصولات اساسي وزارت جهاد کشاورزي افزود: در مدت دوره کشت محصول سورگوم حداقل سه دوره آبياري کمتر از محصول ذرت مصرف ميشود و تا دو بار نيز ميتوان از مزرعه محصول سورگوم را برداشت کرد.
نظرات کاربران