تولید سالانه 35 هزار تن زیتون در زنجان
حسین جعفری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح زیر کشت باغ های زیتون در سال زراعی 71-72 قبل از شروع طرح زیتون یکهزا رو 230 هکتار بود که این رقم در سال 95- 96 به 18 هزار و 718 هکتار رسیده است.
وی اظهار کرد: همچنین سطح باغ های بارور زیتون به 12 هزار و 959 و غیر بارور به پنج هزار و 759 هکتار می رسد.
به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از سال 72 تا سال گذشته با اجرای طرح توسعه باغ های زیتون، بطور متوسط سالانه 750 هکتار به سطح این باغات اضافه شده است.
وی خاطر نشان کرد: مقدار تولید زیتون در سال 95 به شکل کنسروی 28 هزار و روغنی هفت هزار تن تولید شد.
جعفری به اقدام های انجام شده برای فرآوری این محصول اشاره کرد و ادامه داد: تمرکز بر فزایش تولید در واحد سطح، سازماندهی مراکز تکثیر و نهالستان ها، استحصال قلمه استاندارد و عاری از بیماری و توسعه سامانه آبیاری قطره ای این حوزه از جمله اقدام های انجام شده بشمار می آید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان اضافه کرد: اجرای عملیات پیوند باغ ها توسط پیمانکاران محلی، اجرای عملیات بازجوانسازی درختان، شناسایی و ساماندهی کارگاه های فرآوری زیتون، افزایش تعداد و ظرفیت واحدهای روغن کشی و فرآوری زیتون و شناسایی و مکانیابی زمین های مستعد توسعه باغ های جدید این محصول از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش است.
وی اضافه کرد: بیش از یک هزار کارگاه سنتی و خانگی فراوری زیتون در شهرستان به منظور بهسازی، ساماندهی و بهداشتی کردن این کارگاه ها که حدود 602 مجوز برای آنها صادر شده فعالیت می کنند که از این تعداد 159 کارگاه با اعطای تسهیلات بانکی تجهیز و بهداشتی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان اعلام کرد: مجوزهای صادره قبلی در حال بررسی و ارزیابی مجدد هستند تا ضمن ابطال مجوز واحدهای غیرفعال دایم ظرفیت برای صدور مجوزهای جدید ایجاد شود.
شهرستان طارم که در شمالشرقی مرکز استان زنجان قرار گرفته بزرگترین تولیدکننده زیتون محسوب می شود و هم اکنون بیشتر باغداران آن در حوزه تولید و پرورش زیتون فعالیت می کنند.
این شهرستان در گذشته چندین سال رکورد جهانی تولید زیتون را با تولید 29 تن در هکتار شکسته است اما بر اثر سرما زدگی، خشکسالی و آفت این رکورد طی 6 سال گذشته تکرار نشد.
نظرات کاربران