روند وقوع سیل در ایران رو به افزایش است
بر اساس آمارهای منتشر شده توسط سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از ابتدای سال ۱۳۳۰ تا ۶ ماهه اول سال ۹۴، در مجموع ۶ هزار و ۳۵۹ فقره سیل در ایران رخ دادهاست.
آن طور که در آمارهای این سازمان قید شده، تعداد سیلهای ایران در دهه ۳۰ یعنی از سال ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۹، در سراسر کشور ۱۷۹ مورد بودهاست. این رقم در دهه ۴۰ با بیش از ۲۰ درصد افزایش نسبت به دهه قبل به رقم ۲۱۵ مورد سیل رسیدهاست.
ایران در دهه ۵۰ شاهد وقوع ۴۰۴ فقره سیل بودهاست. در دهه ۸۰ شاهد رشد ۸۹ درصدی وقوع سیل نسبت به دهه ماقبل بودهایم. در دهه ۶۰، ۷۰ و ۸۰ تعداد دفعات وقوع سیل در کشور با رشدی تصاعدی به ترتیب به یک هزار و ۲۳۱، دو هزار و ۹۷ و یک هزار و ۵۸۱ فقره رسیدهاست.
بر اساس آنچه در آمارهای گردآوری شده سازمان جنگلها درج شده از ابتدای سال ۹۰ تا ۶ ماهه ابتدای سال ۹۴، ۵۵۲ مورد سیل در ایران رخ دادهاست.
جنگلهای بارانی تا یک قرن دیگر از زمین محو میشوند
به گزارش گاردین، با نرخ فعلی جنگلزدایی، جنگلهای بارانی در یک قرن آینده محو خواهند شد. توقف تغییرات آب و هوایی یک هدف دست نیافتنی باقی خواهد ماند مگر آنکه کشورهای فقیر به حفظ این جنگلها اقدام کنند.
اگر شما میخواهید اثرات تغییر آب و هوا را ببینید بر فراز جنگلهای مناطق بارانی پرواز کنید. سی سال پیش، یک کمربندی وسیع دور زمین را از آمریکای جنوبی تا جنوب شرق آسیا و آفریقا پوشانده بود. اما امروز، بخشهای وسیعی از این کمربند جای خود را به درختان نخل، درختان رزیندار، چراگاههای وسیع، کشاورزی سویا، گسترش شهرها و سدها دادهاست.
نظرات کاربران