کاشت جو و چگونه جو بکاریم
فرآیند کاشت جو
آموزش کاشت جو
برای کاشت جو باید به چندین نکته مهم دقت کرد . این نکات عبارتند از : انتخاب زمین ، کودهایی شیمیایی و دامی ، انتخاب نوع بذر، طریقه ی آبیاری و طریقه کاشت جو می باشد که به ترتیب نحوه انجام این کارها ذکر خواهد شد.
اولین مرحله انتخاب زمین می باشد. زمینی که برای کاشت جو انتخاب می کنید باید حاصلخیری خوبی داشته باشد و خاکی نرم و قابل تهویه ( یعنی هوا در داخل آن بخوبی جریان داشته باشد) داشته باشید. از نظر علمی و آزمایشگاهی بهترین نوع خاک برای کاشت جو ، خاکی با PH ۷ الی ۸ می باشد.
دومین مرحله انتخاب بذر مناسب برای کاشت است که این مرحله از مهمترین مراحل برای بازدهی بالا در هنگام برداشت است. نشانه های یک بذر خوب ایسنت که اندازه آنها یکسان بوده و عاری از هر گونه بذر اضافی مانند بذرهای علف هرز باشد و همچنین بذر باید صاف بوده و عاری از هر گونه کرم زدگی باشد . کاشت یک بذر خوب در زمین ، به بازدهی بیشتر و برداشت محصول بهتر کمک شایانی می کند.
سومین مرحله روش های کاشت جو می باشد . کاشت بذر بسته به اندازه رطوبت خاک بین ۳ الی ۷ سانتی متر می باشد . هر چقدر رطوبت خاک زیاد باشد عمق کاشت کمتر است. بهترین موقع برای کاشت جو اوایل پاییز و یا اوایل بهار است . درصورتیکه جو در پاییز کاشته شود بهتر است که در بهار یک بار دیگر نیز شخم زده شود.
چهارمین مرحله استفاده از کودهای شیمیایی می باشد . برای جو آبی به طور میانگین ۱۲۰ کیلوگرم کود فسفاته، ۱۲۰ کیلوگرم کود پتاسه و ۱۵۰ کیلوگرم کود ازته نیاز است. بهتر است برای هر یک از این کودها یک سوم را قبل از پاشیدن بذر ، یک سوم را بعد از آبیاری دوم و یک سوم دیگر را در هنگام خوشته شدن جو ها استفاده کنید.
پنجمین مرحله آبیاری محصول است. برای آبیاری جو در هنگام بهار حدود ۵ بار و برای جو پاییزه حدود ۷ بار نیاز به آب است . اگر در منطقه ای زندگی میکنید که بارش سالانه خوبی دارد ، میتوانید این میزان آبیاری را به ۴ بار کاهش دهید.
ششمین مرحله زمان برداشت محصول است. زمان برداشت جو زودتر از گندم است . جو به دلیل اینکه به خشکی حساس است و این امر باعث ریزش دانه ها می شود اگر در زمان مناسب انجام نشود . بهترین زمان برداشت جو صبح زود و یا آخر شب است . زیرا در این زمانها رطوبت نسبت به سایر زمانهای روز بیشتر است.
نظرات کاربران