نحوه افزایش درشتی میوه در درختان
نوشته شده توسط نگین احدی
3 ماه پیش
بذر یا دانه چیست
بذر چیست؟ معرفی انواع بذر
نوشته شده توسط نگین احدی
3 ماه پیش

علت بیماری پیچیدگی برگ هلو

دلایل بیماری قارچی پیچیدگی برگ هلو پراکندگی جهانی داشته و در بیشتر مناطق تولید هلو و شلیل شایع است. این بیماری اصولاً در مناطق گرم و خشک شیوع ندارد و بیشتر در نواحی خنک و مرطوب خسارت وارد می سازد در این مقاله با علت های بیماری پیچیدگی برگ هلو اشنا خواهیم شد.

بازدید 343 5 سال پیش

علت بیماری پیچیدگی برگ هلو

دلایل بیماری قارچی پیچیدگی برگ هلو 

پراکندگی جهانی داشته و در بیشتر مناطق تولید هلو و شلیل شایع است. این بیماری اصولاً در مناطق گرم و خشک شیوع ندارد و بیشتر در نواحی خنک و مرطوب خسارت وارد می سازد. در استانهای تهران ، شیراز، اصفهان، مازندران، گلستان، آذربایجان ،زنجان و خراسان ، معمولاً در باغات هلو بروز میکند. باغداران به بیماری برگ پیچیدگی هلو ، لب شتری و بادسرخ هم می گویند .

peach-leaf-curl2اولین نشانه های بیماری در بهار به شکل لکه های زرد یا متمایل به قرمز روی برگهای در حال رشد بروز می کنند. محل این لکه ها در برگ به تدریج کلفت و چین خورده شده ،سرانجام موجب پیچیدگی برگ می شود . بخشهایی از برگ در محل لکه ها چیندار ، ترد و شکننده شده ، ممکن است در سطح آنها لایه ای سفیدرنگ از اسپور تشکیل شود.برگهای بیمار ممکن است زود بریزند و اگر روی درخت باقی بمانند ، در مواردی که بیماری شدید باشد ، به رنگ قهوه ای تیره در می آیند . ممکن است تشکیل میوه به شدت کاهش پیدا کرده و یا متوقف شود . شاخساره های سبز نیز گاهی مبتلا می شوند که در این صورت قطورتر و بی قواره می شوند. اگر میوه ها که به ندرت آلوده می شوند مورد حمله بیماری قرار گیرند ، لکه های نامنظم برجسته چیندار به رنگ متمایل به قرمز روی آنها به وجود می آیند.

peach-leaf-curl3

عامل بیماری پیچیدگی برگ هلو :

قارچ Taphrina deformans عامل پیچیدگی برگ هلو می باشد. این قارچ آسک های خود رابه شکل گرزی تا استوانه ای با دو سر گرد یا تخت و سلول پایه در سطح بالایی برگ تشکیل می دهد. اندازه آسک ها معمولاً متغیر و به طول ۱۷-۳۶ و عرض ۷-۱۵ میکرون می باشند. در داخل هر آسک معمولاً هشت آسکوسپور کروی که قطر آن بین ۳-۷ میکرون است تشکیل می شود . آسکوسپورها عموماً به طریق جوانه زدن تندش می یابند و تولید کنیدی می کنند .

چرخه بیماری پیچیدگی برگ هلو :

مرحله آغازین زندگی این قارچ آسکوسپور است. بدین صورت که در اوایل بهار و مرحله تورم جوانه ها، آسکوسپور از آسک خارج شده و مانند یک مخمر شروع به جوانه زدن می‌کند که تعداد زیادی سلولهای هاپلوییدی بنام بلاستوسپور بوجود می‌آید که نقش زمستان‌گذرانی قارچ را به عهده دارند و به سرما و گرما و رطوبتهای بالا و پایین و عوامل دیگر محیطی مقاومند و در لابلای فلسهای درخت به صورت کلنی‌هایی باقی می‌مانند. این اسپورها پس از جوانه زدن ایجاد رشته میسلیومی می‌کنند. نفوذ قارچ مستیقماً از طریق کوتیکول و روزنه های هوایی رخ می دهد که با ورود مستقیم میسیلیوم قارچ و یا حل کردن دیواره سلولی با استفاده از آنزیمهایی مانند سلولاز انجام می شود. میسیلیومها به صورت بین سلولی رشد کرده و با افزایش تقسیم سلولی باعث بدشکلی و پیچ خوردگی بافت آلوده می شوند. در ادامه با رشد مسیلیوم در بین کوتیکول و اپیدرم، آسکهای حاوی ٨ آسکوسپور تشکیل می شوند.

آلودگی دردمای ۲۱-۱۰  درجه سانتیگراد رخ می دهد و شدت آلودگی در صورت وقوع بارندگی و طولانی شدن هوای سرد در طی ظهور برگها افزایش می یابد. با افزایش دما سرعت رشد برگها افزایش یافته که در این صورت میزان آلودگی کم خواهد بود. اسپورهای تولید شده در سطح اندامهای آلوده بوسیله باد و باران پراکنده شده و به برگها و سرشاخه های جوان و حساس می رسند.

مبارزه با پیچیدگی برگ هلو :

برای مبارزه زمستانه با این بیماری دو نوبت سمپاشی با ترکیب بوردو توصیه می شود. یک نوبت در اواخر پاییز پس از ریزش برگ ها و نوبت بعدی در اواخر زمستان قبل از تورم جوانه ها. باید توجه شود که پس از باز شدن جوانه سمپاشی اثر ندارد و مصرف مخلوط بردو پس از ظهور برگها در هلو، ممکن است موجب گیاه سوزی شود.

در بهار قارچ کش کاپتان مورد مصرف است ضمنا این قارچ کش در خوش‌رنگ کردن میوه هم نقش دارد. از سموم قارچ کش دیگر مانند کوپراویت ۲ در هزار و یا از زیرام و فربام به نسبت ۴-۲ در هزار استفاده کرد. مصرف لایم سولفور نیز می تواند بسیار مفید باشد چرا که کلسیم و گوگرد گیاه را نیز فراهم کرده و شادابی درخت را فراهم می کند. در صورت شدت آلودگی جلوگیری از تنش خشکی با آبیاری مناسب و مصرف کود ازته به منظور فراهم کردن شادابی درخت و هرس شاخه های آلوده در کاهش میزان اینوکولوم فصل بعد موثر خواهند بود.

رضی نتاج، م.، و آقاجانی، م. ع. ١٣٨۶ . بیماری لب شتری هلو.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

نیکداد خلیقی

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی

  • مقالات آبیاری
  • مقالات آفات
  • مقالات باغبانی
  • مقالات بذر
  • مقالات کود دهی

نکات طلایی آبیاری بارانی

6 سال پیش

آبیاری چمن

7 سال پیش

سفره های آب زیرزمینی

7 سال پیش

مقدار نیاز آب در درختان

7 سال پیش

کرم های خاکستری جوانه خوار یا کرم طوقه بر

2 سال پیش

پروانه میوه خوار بادمجان

5 سال پیش

مهم ترین آفات جالیز

5 سال پیش

شناسایی آفت مگس مدیترانه ای

5 سال پیش

نحوه افزایش درشتی میوه در درختان

3 ماه پیش

بررسی عوامل تأثیرگذار در باردهی درختان میوه

3 ماه پیش

عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم

2 سال پیش

بستر کشت خیار

3 سال پیش
بذر یا دانه چیست

بذر چیست؟ معرفی انواع بذر

3 ماه پیش
خواب بذر چیست

خواب بذر چیست؟ انواع خواب بذر و روش های شکست آن

3 ماه پیش

0 تا 100 آموزش کاشت بذر

3 ماه پیش

بذر اصلاح شده چیست و چه مزایایی دارد؟

3 ماه پیش

معرفی عناصر ضروری در رشد گیاهان و نحوه تامین آن ها

3 ماه پیش

بهترین کود مناسب افزایش رشد ریشه

3 ماه پیش
کود رشد گیاه

بهترین کود برای پرپشت شدن برگ گیاهان کدام است؟

3 ماه پیش

تغذیه باغات کیوی از طریق کود دهی و هرس

2 سال پیش