رکورد جدید گرانی «غذا» در جهان
آمارها نشان میدهد شاخص بهای مواد غذایی فایو درسال ۲۰۱۷ به میانگین ۱۷۴.۶ واحد رسید که از میانگین چهار سال اخیر بالاتر بوده و نسبت به سال ۲۰۱۶ نیز ۲/ ۸ درصد رشد نشان میدهد. بهگزارش دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فایو) در ایران، شاخص بهای مواد غذایی فایو در ماه دسامبر (۱۰ آذر تا ۱۰ دی) در پی افت شدید قیمت روغن نباتی و محصولات لبنی، کاهش یافته است.
به گزارش اقتصادنیوز ، این شاخص که تغییرات ماهانه قیمتهای بینالمللی سبد مواد غذایی را رصد میکند، با کاهش ۳/ ۳ درصدی نسبت به ماه نوامبر (۱۰ آبان تا ۱۰ آذر) به رقم ۱۶۹.۸ واحد در ماه دسامبر(۱۰ آذر تا ۱۰ دی) رسید. افزایش صادرات و کاهش تقاضا برای پودر شیرخشک و شیر کامل و همچنین پنیر و کره باعث افت ۷/ ۹ درصدی شاخص بهای لبنیات فایو در ماه دسامبر شد.
اما بهرغم این افت قیمت، شاخص فرعی در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل ۵/ ۳۱ درصد رشد نشان میدهد. شاخص بهای روغن نباتی فایو نیز در پی افزایش ذخایر روغن پالم در مالزی و اندونزی و کاهش قیمت این ماده، شاهد افت ۶/ ۵ درصدی قیمت نسبت به ماه نوامبر بود. این امر به نوبه خود قیمت روغن سویا را نیز کاهش داد. در سال ۲۰۱۷، این شاخص فرعی نسبت به سال قبل ۳ درصد افزایش یافت.
شاخص بهای شکر نیز در پی عوامل فصلی و پیشبینی مازاد عرضه در سال جاری میلادی، نسبت به ماه نوامبر ۱/ ۴ درصد کاهش یافت. قیمت شکر در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۶ افت داشته که ناشی از افزایش برداشت در برزیل، بهعنوان بزرگترین تولیدکننده شکر جهان بود. شاخص بهای غلات فایو برای سومین ماه متوالی ثابت مانده است. در این ماه (دسامبر) قیمت گندم کاهش یافته اما بهای ذرت و برنج روند روبه رشدی داشته است.
شاخص بهای غلات در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل ۲/ ۳ درصد افزایش نشان میدهد، اما ۳۷ درصد از رقم بیسابقه سال ۲۰۱۱ پایینتر است. شاخص بهای گوشت فایو نیز در پی افزایش عرضه و افت قیمت گوشت گاو در بازارهای بینالمللی کاهش اندکی را در ماه دسامبر تجربه کرد.
نظرات کاربران