ابزاری برای جلوگیری از کشت گیاهان آبدوست وجود ندارد
یک کارشناس جهاد کشاورزی لرستان گفت: هیچگونه ابزاری برای جلوگیری از کشت گیاهان آبدوست وجود ندارد اما میتواند از قانون حفاظت از بیتالمال برای جلوگیری از کشت آبدوست استفاده کرد.
محمد منصوری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بخشی از اعتبارات عمرانی باید به بحث ارتباط بین بخشی کشاورزی و آموزش تخصیص داده شود.
وی درباره اجرای الگوی کشت در اراضی کشاورزی استان گفت: برای اجرای الگوی کشت ابتدا باید نیاز آبی گیاهان مشخص شود و براساس سیاستهای بالادستی باید 50 درصد محصولات به کشت محصولات استراتژیک نظیر گندم و کلزا اختصاص داده شود.
این کارشناس جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: با توجه به اینکه 90 درصد وابستگی به روغن داریم باید به سمت کشت این دو محصول استراتژیک برویم و کشت این دو در مدیریت منابع آب مؤثر است.
وی با بیان اینکه در حفاظت از منابع آب با شرکت آب منطقهای استان هماهنگیهای لازم انجام شده و در بحث تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی نیز ورود پیدا کردیم، افزود: این تلاشها در راستای جوگیری از شرایطی که در کوهدشت رخ داده بوده تا دیگر این مسأله تکرار نشود.
منصوری، یکی از مشکلات استان را عدم وجود قانون در بحث تجمیع اراضی برشمرد و با بیان اینکه نیاز است بدانیم مساحت قطعات اراضی به چه صورت باشد که راندمان ماشینآلات و آب و مدیریت مزرعه را داشته باشیم، گفت: در کل دنیا حدود و قطعات اراضی شناسنامهدار هستند اما در کشور ما اینگونه نیست و اراضی قطعهبندی و ریز شده هستند.
این کارشناس جهاد کشاورزی با بیان اینکه در بحث الگوی کشت قوانین، فرمتهایی تعریف کردیم که براساس فرمتها از کشت محصولات آبدوست جلوگیری و محصولات جایگزین را ارایه دهیم، یادآور شد: کشت سیبزمینی، ذرت، هندوانه و… برای دشتهای کوهدشت را ممنوع کردهایم.
وی با تاکید براینکه در بحث کشت محصولات آبدوست هیچ قانونی وجود ندارد که جلوگیری کنیم، تصریح کرد: جهاد کشاورزی استان هیچگونه ابزاری برای جلوگیری از کشت گیاهان آبدوست ندارد اما میتواند از قانون حفاظت از بیتالمال برای جلوگیری از کشت آبدوست استفاده کرد.
نظرات کاربران