دغدغه مدیران نطنز تولید محصولات ارگانیک برای صادرات است
کاشان – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی نطنز گفت: تولید محصولات ارگانیک و مطابق با استانداردهای بین المللی از مهم ترین دغدغه های مسیولان شهرستان نطنز در راستای افزایش سهم صادراتی تولیدات کشاورزی این شهرستان در بازارهای خارجی است.
به گزارش ایرنا، عبدالرضا مهدی بادی شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای اداری نطنز اظهار کرد: وجود مجموع 12 هزار و 500 هکتار امور باغی و زراعی که 7 هزار و 500 هکتار به زراعت و بقیه به باغ ها اختصاص دارد شهرستان نطنز را به قطب کشاورزی استان اصفهان تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه زعفران، به و انار از محصولاتی هستند که در تولید دارای رتبه های برتر استانی هستند، افزود: سطح زیر کشت این محصولات ارزشمند در شهرستان نطنز در 10 سال گذشته از 50 هکتار به بیش از 220 هکتار رسیده است و با توجه به ارزیابی های انجام شده توسط متخصصان و نیز دریافت گواهی کیفیت عالی، هم اکنون این محصولات صادر می شود.
مدیر جهاد کشاورزی نطنز تصریح کرد: این شهرستان با تولید بیش از 15 درصد محصول «به» در کشور بزرگ ترین تولید کننده این محصول در استان اصفهان است و بزرگ ترین باغ در کشور با 150 هکتار مساحت در منطقه رحمت آباد نطنز سالانه بیش از 2 هزار و 500 تن به تولید و محصول آن به بازارهای داخلی و خارجی صادر می شود.
وی با بیان اینکه حدود هزار و 600 هکتار از زمین های شهرستان زیر کشت محصول انار است، گفت: تولید محصولات ارگانیک و مطابق با استاندارد های بین المللی از مهم ترین دغدغه های مسیولان شهرستان در راستای افزایش سهم صادراتی تولیدات کشاورزی نطنز در بازارهای خارجی است که متاسفانه هماکنون حدود 45 درصد از باغ های انار به خاطر سرمازدگی آسیب جدی دیده اند.
مهدی بادی اضافه کرد: با توجه به بحث کم آبی در منطقه و سیاست های کلی در مورد تغییر الگوی کشت و حذف کشت درختان غیر مثمر، در شهرستان نطنز اقدام های مناسبی پیرامون این موضوع صورت گرفت و امروز شاهدیم در نطنز از چند هکتار کشت درخت پسته، به یک هزار هکتار کشت درخت پسته رسیده است که این نوع درخت نیاز به آبیاری کم دارد و محصول گران قیمتی محسوب می شود که باعث رضایت کشاورزان منطقه شده است.
وی از افزایش کاشت گیاهان دارویی در نطنز خبر داد و خاطرنشان کرد: کشت آزمایشی گیاهان دارویی همچون زیره سبز، قدومه شیرازی، سیاه دانه و مارتیغال در مزرعه های شهرستان با هدف بررسی سازگاری، تشویق و ترویج کشت گیاهان دارویی که با شرایط آب و هوایی این شهرستان سازگاری دارد در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته و در نتایج اولیه موفقیتآمیز نیز بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی نطنز خواستار بازنگری در پرداخت خسارت بیمه کشاورزان شد و گفت: بیمه محصولات کشاورزی کل فرآیند تولید را تحت پوشش قرار نمی دهد و می طلبد برای حمایت از کشاورزان مبلغ پرداختی از سوی بیمه افزایش پیدا کند.
شهرستان نطنز با بیش از 47 هزار نفر جمعیت در 125 کیلومتری شمال مرکز استان اصفهان قرار دارد.
نظرات کاربران