نحوه افزایش درشتی میوه در درختان
نوشته شده توسط نگین احدی
6 ماه پیش
بذر یا دانه چیست
بذر چیست؟ معرفی انواع بذر
نوشته شده توسط نگین احدی
6 ماه پیش

کاشت چمن و نگهداری آن

چمن گیاهی تک لپه چند ساله و علفی از خانواده گرامینه می باشد بهترین زمان برای کاشت چمن تازه ، اواخر زمستان و اوایل بهار است ؛ زیرا در این زمان چمن به راحتی می‌تواند ریشه بدهد. کاشت چمن تازه در صورتی که در زمان مناسب و در مکان مناسب انجام شود، بسیار راحت است.البته توجه داشته باشید که شکل برخی از گیاهان کاملا شبیه چمن می باشد و گاهی با چمن اشتباه گرفته می شود.

بازدید 2440 6 سال پیش

راز سر سبزی چمن

چمن :

چمن گیاهی تک لپه چند ساله و علفی از خانواده گرامینه می باشد بهترین زمان برای کاشت چمن تازه ، اواخر زمستان و اوایل بهار است ؛ زیرا در این زمان چمن به راحتی می‌تواند ریشه بدهد. کاشت چمن تازه در صورتی که در زمان مناسب و در مکان مناسب انجام شود، بسیار راحت است.البته توجه داشته باشید که شکل برخی از گیاهان کاملا شبیه چمن می باشد و گاهی با چمن اشتباه گرفته می شود.

چمن های گرمسیری بهترین رشد و نمو خود را در هوای گرم (بالای۳۰درجه سانتیگراد) دارند. چمن های سردسیری در دو زمان کاشته می شوند یکی اوایل بهار و اوایل پاییز در مورد چمن های گرمسیری به جزء زمان های بسیار گرم یا بسیار سرد در هر موقعی از سال می‌توان اقدام به کشت نمود.

1- خاک مناسب کشت چمن :

چمن را در خاکی نه چندان سنگین و نه خیلی سبک کشت می کنند . یک خاک عمیق و حاصل خیز و عاری از بذر علف هرز برای چمن کاری مناسب است. خاک رس بعد از آبیاری سفت شده و آب را داخل خود نگه می دارد. خاک مناسب برای کاشت چمن باید دارای خاک رس به همراه ماسه و کود مناسب باشد. برای چمن کاری خاک رس ۷۰ درصد ، ماسه ۱۵ درصد و کود ۱۵درصد باشد.

جهت کاشت چمن ابتدا خاک را بیل زده ، بعد از چند روز کلوخ ها را خرد و سنگ ریزه ها و با قی مانده های گیاهی را از خاک خارج می کنیم تا سطح خاک کاملاً صاف شود.

2- کود مورد نیاز برای کاشت چمن :

کود مناسب برای چمن کاری باید عاری از بذر علف هرز یا موادی مانند آهک ، خورده شیشه ، کاغذ و مواد آلوده به بیماری ها مانند قارچ ها باشد . کود مناسب برای چمن کاری کود حیوانی از حیواناتی مانند اسب و گوسفند می باشد که بعد از کاشت بذر چمن به اندازه ۲-۳ برابر قطر بذر کود بر روی آن الک می کنند . زمان مناسب برای دادن کود به چمن در فصل رشد آن مانند بهار و پاییز می باشد . در فصل تابستان اگر به چمن کود داده شود ، چون در این فصل نیاز به آب زیاد است در نتیجه کود در آب به میزان زیاد حل شده و باعث می شود ریشه چمن بسوزد.

3- تسطیح خاک برای کشت چمن :

قبل از بذر پاشی سطح خاک باید کاملاً صاف شود، گودال ها پر شده و بلندی ها تسطیح گردند. این کار را با کمک یک تخته یا آسان تر از آن با گرداندن یک بوم غلطان سبک روی خاک انجام می دهیم . شیب بندی مناسب به میزان ۱-۲ درصد ضروری بوده که برای این امر بایستی لایه ای به عمق ۱۰-۱۵ سانی متر کنار زده شود تا در مراحل شیب بندی از خاک آن استفاده گردد. شیب بندی باید آرام و تدریجی باشد و در طول مسیر، نباید نقطه ای بلند تر باشد ( که زود تر خشک شود) یا گود باشد ( که آب در آن جمع شود). باید از وجود زهکش مناسب در خاک تحت الارض ( ۳۰ سانتی متر به پایین) اطمینان حاصل کرد. این زهکش باید به گونه ای باشد که با انجام آبیاری در بشتر کاشت حالت غرقاب ایجاد نگردد (اهمیت این موضوع در زمین های ورزشی که نیاز به خروج سریع آب دارند ، به مراتب بیشتر است).

4- میزان و نحوه کاشت بذر :

میزان بذر در هر متر مربع بسته به نوع چمن متفاوت است. چمن های درشت مثل لولیوم را ۵۰ گرم و چمن های ریز مثل پوآ را ۲۰-۳۰ گرم برای هر متر مربع در نظر می گیرند . به طور کلی در هر متر مربع ۵۰ تا ۷۰ گرم بذر استفاده می شود. اگر این میزان بذر بیشتر از حد مجاز باشد ، رنگ چمن زرد می شود. اگر میزان بذر کمتر از حد مجاز باشد ، در میان چمن لکه لکه های خالی قرار می گیرد. بذر را باید یکنواخت در سطح خاک پخش کرد و به کمک یک شن کش کمی سطح خاک کشت شده را زیرو رو کرد ، به طوری که فقط چند میلی متر خاک روی بذر ها را بپوشاند و بذر چمن با سطح خاک مخلوط شود. سپس روی آن حدود ۱-۲ سانتی متر کود دامی سرند شده یا خاک برگ سرند شده می پاشیم . اگر خاک یا کود زیادی روی بذر چمن بپاشیم ، سبز شدن چمن به تأخیر خواهد افتاد و یا چمن اصلاً سبز نخواهد شد. بحرانی ترین دوران چمن کاری بعد از کشت بذر و قبل از سبز شدن آن است.

5- آبیاری چمن :

بذر چمن های کاشته شده بعد از ۵-۱۰ روز جوانه می زند. بعد از کاشت بذر باید به چمن ها آب داده شود. آب پاشی بر روی بذر چمن ها با استفاده از آب پاش هایی که آب را به صورت ریز و پودر شده در بیاورند صورت می گیرد. در این دوره باید چمن را هر روز آبیاری کنیم و در هنگام آبیاری مراقب باشیم تا خاک سفت نشده و بذر نیز شسته نشود. در مراحل بعدی نیز چون چمن به آبیاری منظم نیاز دارد، آن را روزانه آبیاری می کنیم زیرا آبیاری روزانه چمن باعث می شود تا برگ ها طراوت بیشتری یابند. میزان آب مورد نیاز چمن بستگی به عوامل متعددی از قبیل : نوع خاک ، میزان رطوبت هوا ، میزان بارندگی ، حرارت محیط ، نوع چمن و … دارد. معمولاً چمن ها را در هنگامی که از شدت گرمای روز کاسته می شود و یا اوایل صبح آبیاری می نمایند.

6- مبارزه با علف های هرز و بیماری های چمن :

غلطک زدن چمن : اصولأ غلطک زنی بعد از فصل زمستان صورت می‌گیرد چون یخبندان در مناطق سردسیر باعث بالا آمدن چمن از خاک شده و ریشه‌های آن از خاک جدا می‌گردند . غلطک زدن باعث ایجاد تماس مجدد و تثبیت چمن می‌گردد.

زردی چمن : زردی چمن ممکن است در اثر کمبود ازت باشد.

نکات مهم در کاشت چمن :

در فصل پاییز یا در فصل بهار، چمن را کود پاشی می کنند. میزان ازت مورد نیاز سالیانه ی چمن حدود ۳۰ گرم در متر مربع ، میزان فسفر و پتاسیم هر یک ، ۱۵گرم در متر مربع می باشد. از آنجایی که کود های مختلف از نظر درصد عناصر کودی با یکدیگر متفاوت می باشند ، با در نظر گرفتن درصد این عناصر در کود ها مقادیر آن محاسبه شده و به زمین چمن کاری داده می شود.

سعی کنید بهترین و مرغوب‌ترین تخم چمن را انتخاب کنید. چمن‌ها انواع مختلفی دارند که بعضی از آن‌ها نسبت به بقیه دارای قدرت بیشتری هستند. در مناطقی که از بارش‌های کم بهره‌مند هستند ، از چمنی استفاده می‌کنند که احتیاج کمتری به آبیاری دارد. هنگام خرید چمن دقت کنید بذر مورد نظر خود را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید و به نام کشور تولید کننده آن توجه نکنید ، زیرا بذر چمن نا مرغوب حاوی تخم علف‌های هرز است که برای گیاهان مضر می‌باشند.

برای کاشت چمن بریده شده ، قبل از کاشت ، زمین مورد نظر را همانند زمینی که برای بذر کاری آماده می شود ، تهیه می کنیم. برای آنکه ریشه ها بتوانند در آغاز با خاک تماس بیشتری پیدا کنند و در آن نفوذ یابند ، یک لایه از سطح فوقانی خاک را به وسیله شن کش یا هر وسیله ی دیگر نرم و آماده می نماییم . سپس قطعات چمن آماده را در کنار یکدیگر قرار می دهیم، به گونه ای که بین قطعات فاصله ای وجود نداشته باشد و یا به عبارت دیگر این کار را همانند آجرچینی در یک ساختمان که آجر ها در یکدیگر قفل و بست می شوند ، انجام می دهیم. نحوه قرار دادن قطعات در کنار هم را به گونه ای در نظر می گیریم که ارتفاع آنها در همه سطوح یکسان و از شیب معین و مشخصی برخوردار باشد. برای اینکه قطعات کاملاً به هم بچسبند، به کمک لبه بیل آنها را کمی فشار داده به هم نزدیک تر می کنیم. هنگامی که قسمتی از سطح زمین پوشیده از چمن شد به وسیله ی یک غلطک سبک ، کمی آنها را کوبیده و آبیاری می کنیم. روز بعد ، پس از کاهش رطوبت ، مقداری خاک غربال شده و نرم روی چمن می پاشیم تا اگر شکاف هایی وجود داشته باشند، پر شوند. گاهی یک یا دو بار عمل غلطک زدن را در چند هفته ی اول انجام می دهیم .

نگهداری چمن :

سعی کنید بر روی چمنی که هنوز به خوبی در خاک ریشه ندوانیده است، راه نروید. اگر هوا مناسب باشد، چمن رشد می‌کند. هنگام هرس کردن ، آن‌ها را خیلی کوتاه نکنید.

گردآوری: گروه کشاورزی اف اس پی مارکت

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

روابط عمومی کشاورزی آنلاین

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی

  • مقالات آبیاری
  • مقالات آفات
  • مقالات باغبانی
  • مقالات بذر
  • مقالات کود دهی

نکات طلایی آبیاری بارانی

6 سال پیش

آبیاری چمن

7 سال پیش

سفره های آب زیرزمینی

8 سال پیش

مقدار نیاز آب در درختان

8 سال پیش

کرم های خاکستری جوانه خوار یا کرم طوقه بر

2 سال پیش

پروانه میوه خوار بادمجان

6 سال پیش

مهم ترین آفات جالیز

6 سال پیش

شناسایی آفت مگس مدیترانه ای

6 سال پیش

نحوه افزایش درشتی میوه در درختان

6 ماه پیش

بررسی عوامل تأثیرگذار در باردهی درختان میوه

6 ماه پیش

عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم

3 سال پیش

بستر کشت خیار

3 سال پیش
بذر یا دانه چیست

بذر چیست؟ معرفی انواع بذر

6 ماه پیش
خواب بذر چیست

خواب بذر چیست؟ انواع خواب بذر و روش های شکست آن

6 ماه پیش

0 تا 100 آموزش کاشت بذر

6 ماه پیش

بذر اصلاح شده چیست و چه مزایایی دارد؟

6 ماه پیش

معرفی عناصر ضروری در رشد گیاهان و نحوه تامین آن ها

6 ماه پیش

بهترین کود مناسب افزایش رشد ریشه

6 ماه پیش
کود رشد گیاه

بهترین کود برای پرپشت شدن برگ گیاهان کدام است؟

6 ماه پیش

تغذیه باغات کیوی از طریق کود دهی و هرس

2 سال پیش