میزان نیتروژن در گیاه مهمترین عامل زندهماندن حشره
یک کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: میزان نیتروژن در گیاه مهمترین عامل زندهماندن حشره است.
دکتر روشنک قربانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در بین عوامل مؤثر بر تغییر جمعیت حشرات، تغذیه به عنوان یک عامل اصلی و پایه در زنجیره غذایی نقش دارد و تاثیر آن از سایر عوامل زنجیره غذایی بسیار مهمتر است.
وی اضافه کرد: تغییر جمعیت یک آفت گیاهخوار و دشمنان طبیعی آن میتواند متأثر از خصوصیات گیاه میزبان باشد.
قربانی با بیان اینکه تغییرات کیفیت گیاه میزبان روی اندازه بدن حشرات گیاهخوار اثر دارد و در نتیجه قدرت تولیدمثل، طول عمر و بقای آنها را تحت تأثیر قرار میدهد، ادامه داد: همچنین تغییر در کیفیت گیاه، با تأثیر روی رفتار یا فیزیولوژی آفت گیاهخوار و تأثیر بر سلامت و عملکرد دشمنان طبیعی آن میتواند به تغییرات جمعیت سطوح بالاتر زنجیره غذایی بینجامد.
این کارشناس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: پایین بودن کیفیت غذایی گیاهانی که حشرات گیاهخوار از آنها تغذیه میکنند باعث میشود که دوره رشد و نموی حشرات طولانیتر شده و بیشتر در معرض حمله دشمنان طبیعی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه روی ترجیح میزبانی پارازیتوییدهای تغذیه کننده از آفات گیاهخوار نیز تأثیر میگذارند، خاطرنشان کرد: نسبت درصد ترکیبات نیتروژنی در بدن جانوران 7 تا 24 درصد بوده و به مراتب بیشتر از گیاهان است.
قربانی گفت: از مطالعاتی که روی اثر کیفیت غذا بر حشرات آفت انجام شده است نتیجه میشود که میزان نیتروژن موجود در شاخ و برگ گیاه میزبان مهمترین عامل مؤثر در زندهمانی و تولیدمثل یک حشره گیاهخوار و میزان تغذیه آن است.
نظرات کاربران