معرفی برخی از آفات ورمی کمپوست
کرمهای خاکی تحت تاثیر و حمله آفات بیشماری هستند.
دشمنان اصلی کرمهای خاکی شامل کنهها، دم فنریان، مورچهها، صدپایان، حلزونها، لارو سوسکهای خاص، موش،مار، موش کور، وزغ و سایر حشرات و جانورانی که از کرمها تغذیه میکنندمیباشند.کرمهای خاکی همچنین دارای تعدادی انگل داخلی شامل تعداد زیادی ازپروتوزوآها، تعدادی از نماتدها، لارو خاصی از انواع پشهها و… میباشند.
مورچهها:
مورچه آفت ایزنیا فوتیدا
برخی از گونههای مورچهها از تخم یاکرمهای کوچک تغذیه میکنند. مورچهها را میتوان با سموم حشره کش،اسپریهای حشره کش و طعمه مسموم در خارج از بستر از بین برد.
دم فنریان: Spring tail
دم فنریان آفت ایزنیا فوتیدا
حشراتی دوک مانند، کوچک به رنگ سفید متمایل به خاکستری میباشند که قادربه جهیدن میباشند. گاهی اوقات جمعیت این آفات به حدی زیاد میشود که تقریبا سطح بستر سفید بنظر میرسد. زمانی که جمعیت دم فنریان افزایش مییابد، کرمها در سطح زیرین بستر باقی میمانند و قادر به تغذیه از موادغذایی سطح بستر نمیباشند. روشهای کنترل گفته شده در مورد کنهها نیز درمورد دم فنریان موثر میباشد. اگرچه کنترل شیمیایی دم فنریان تاثیر چندانی نداشته است.
کرمهای ریز قرمز:
این جانوران بعنوان انگل کرمهای خاکی محسوب میشوند. بطوری که به بدن کرم چسبیده و خون یا مایع بدن کرم را میمکند همچنین میتوانند تخم کرم راسوراخ کرده و مایع درون آن را بمکند. این کرمهای ریز ابتدا بصورت خوشههای کوچک سفید یا خاکستری و شبیه به کپک میباشند. مراقبت صحیح از بسترهای کرمهای خاکی میتواند از ایجاد کرمهای ریز قرمز جلوگیری کند. بسترهایی که بیش از حد خیس باشند میتوانند شرایطی ایجاد کنند که برای کرمهای ریزمطلوبتر از کرمهای خاکی است. با تنظیم برنامه آبیاری، بهبود زه کشی وبرگردانیدن بستر بطور مرتب از ایجاد رطوبت بیش از حد جلوگیری نمایید. تغذیه بیش از اندازه میتواند موجب تجمع غذای تخمیر شده و کاهش ph در بستر کرمهاشود. برنامه غذایی کرمها را طوری تنظیم نمایید که تمام غذا ظرف چند روزمصرف شده و چیزی از آن باقی نماند. برای تنظیمph بستری که حالت اسیدی دارداز کربنات کلسیم (آهک) استفاده کنید وآن را در حالت خنثی ph=۷ نگه دارید. غذای بسیار خیس مثل سبزیجات بسیار مرطوب نیز میتوانند باعث افزایش تعداد کرمهای ریز قرمز در بستر کرمهای خاکی شوند لذا استفاده از این خوراک رامحدود کرده و در صورت مشاهده مقدار زیادی کرم ریز قرمز استفاده از سبزیجات را متوقف نمایید. در صورتیکه ph بستر قلیایی باشد میتوان از گرد ملایم گوگرد استفاده کرد
کنهها:
کنه آفت ورمی کمپوست و کرم
کنه قرمز یکی از فاکتورهای محدودکننده درتولید کرم خاکی بشمار میآید، کنهها بطور طبیعی در کودهای دامی و یا سایرمواد آلی مشابه دیده میشوند. همه بسترهای تولیدکننده کرم خاکی نیزمعمولا حاوی تعداد کمی از جمعیت کنهها میباشند. که تحت شرایط خاص این حدجمعیت افزایش یافته و خسارتزا میشود. گونههای زیادی از کنههای آفت دراکثر بستر کرمهای خاکی وجود دارند اما مهمترین آنها کنه کرم خاکی با نام علمی Uroda agitans میباشد این کنهها قهوهای مایل به قرمز و بسیار ریزهستند که بدون استفاده از میکروسکوپ نیز قابل دیدن میباشند. این کنههابیشتر در سطح و یا لبههای بستر کرمها و همچنین در محل تجمع مواد غذایی دیده میشوند، آنها معمولا به کرم خاکی حمله نمیکنند و تنها از مواد غذایی کرمها تغذیه میکنند. زمانی که جمعیت کنهها افزایش یافت و به سطح بالایی رسید کرمها به اعماق بستر نفوذ کرده و در همان جا باقی میمانند؛ و معمولابه سطح خاک نمیآیند این عمل باعث تضعیف رشد و کاهش تولید مثل آنها میشود.
نظرات کاربران