مبارزه با آفت کرم ساقه خوار برنج در شالیزارهای تالش
آستارا – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی تالش از مبارزه بیولوژیک (زیست شناختی) با آفت کرم ساقه خوار برنج در 900 هکتار از شالیزارهای این شهرستان خبر داد.
سیدعلی موسوی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: مبارزه بیولوژیک با استفاده از 180 هزار زنبور تریکوگراما توسط 500 بهره بردار در 206 روستای تالش انجام شد.
زنبور تریکوگراما حشره ریز و ظریفی با حدود یک میلیمتر طول است و کرم ساقه خوار برنج را از بین می برد.
مدیر جهاد کشاورزی تالش اظهار کرد: کاهش هزینه تولید و آلوده نشدن محیط زیست با سموم شیمیایی از فایده های این روش مبارزه است و در این راستا از مصرف 27 تن انواع سم کشاورزی به بهای بیش از یک و نیم میلیارد ریال جلوگیری شد.
وی بیان کرد: شهرستان تالش دارای حدود 16 هزار هکتار شالیزار است و همه ساله در سه مرحله برای مبارزه با آفات برنج در آنها از زنبور تریکوگراما استفاده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی تالش همچنین از پرداخت بیش از 19 میلیارد ریال تسهیلات خرید ماشین های کشاورزی به 81 بهره بردار در این شهرستان خبر داد.
موسوی گفت: این وام ها از محل تسهیلات توسعه مکانیزاسیون سال 96 پرداخت شد و بهره برداران انواع تراکتور، تیلر، ماشین نشاء، کمباین برنج و ادوات برنجکوبی و بسته بندی محصولات کشاورزی را خریدند.
** آغاز برداشت هندوانه در 250 هکتار از اراضی جلگه ای تالش
مدیر جهاد کشاورزی تالش گفت: این میزان محصول توسط 225 هندوانه کار کشت شده و پیش بینی می شود شش هزار و 250 تن هندوانه به ارزش اقتصادی 250 میلیارد ریال برداشت و به بازارهای مصرف عرضه شود.
تالش در غرب استان گیلان، 27 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد و بیش از 10 هزار دستگاه انواع ماشین آلات کشاورزی در آن فعالیت می کند.
نظرات کاربران