صادرات سالیانه 4.3 میلیون تن کود ازته/ کود گران نمی شود
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از صدور سالیانه چهار میلیون و 300 هزار تن کود ازته خبر داد و گفت: برنامه ای برای افزایش قیمت انواع کود نداریم.
اکنون ایران در کود ازته به خودکفایی رسیده است و با توجه به تولید 6 میلیون تنی و نیاز مصرفی یک میلیون و 700 هزار تنی داخلی در سال، بقیه آن صادر می شود.
به گفته وی، این خودکفایی به دلیل بهره برداری از دو مجتمع عسلویه و شیراز است که امسال به سرانجام رسید؛ پارسال نزدیک به ۸۸۰ هزار تن انواع کودهای ازته برای بخش کشاورزی تامین شده بود.
وی درباره کودهای فسفاته افزود: ما فقط توان تولید محدود کود سوپرفسفات ساده (اس.اس.پی-SSP) را داشتیم اما امروز قرارداد تامین داخلی 20 هزارتن کود سوپرفسفات تریل (تی.اس.پی-TSP) را داریم که تاکنون 10 هزارتن را به کشاورزان تحویل داده ایم.
وی کل نیاز به کود فسفاته را 431 هزار تن در سال دانست و افزود: در گذشته پنج درصد در داخل تولید داشتیم که امروز این میزان به 75 درصد رسیده است.
وی درباره کود پتاسه گفت: در گذشته یک واحد 15 هزارتنی در ساوه داشتیم اما اکنون 100 هزار تن طرح در دست اجرا کردیم که تاکنون 35 هزار تن به بهره برداری رسیده است.
به گفته وی، در گذشته یک واحد تولیدکننده کود کلرپتاسیم (کا.سی.ای-KCL) داشتیم که به بهره برداری نرسیده بود اما امروز این کود با ظرفیت 60 هزارتن تولید می شود تا به واردات نیاز نداشته باشیم.
سیف اضافه کرد: اکنون تولیدکنندگان کود کلرپتاسیم را از نمک کویر لوت با جداسازی منیزیم و سدیم تهیه می کنند.
به گفته وی، سالیانه نزدیک به 100 هزارتن کود کلرپتاسیم و کود فسفاته (اس.او.پی-SOP) نیاز داریم که تاکنون به ترتیب 60 هزارتن کود کلرپتاسیم و 35 هزارتن کود فسفاته تامین و در مجموع 95 درصد این کودها به کشاورزان تحویل شد.
وی اضافه کرد: اکنون نزدیک به 45 درصد کودهای پتاسه، 35 درصد کودهای فسفاته و 100 درصد کودهای ازته از تولیدات داخلی تامین می شود.
به گزارش ایرنا، پارسال نزدیک به یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن انواع کود برای بخش کشاورزی تامین شد.
پیش بینی می شود این عدد امسال به ۲ میلیون تن افزایش پیدا کند که ۵۰۰ هزار تن آن انواع کودهای فسفات و پتاس است که از این میزان ۱۷۵ هزار تن آن در داخل تولید می شود.
نظرات کاربران