حشرات زیانآور تا 12 درصد به محصولات کشاورزی کشور خسارت وارد میکنند
یک محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: حشرات زیانآور بین 10 تا 12 درصد به محصولات کشاورزی کشور خسارت وارد میکنند.
میررضا جمشیدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: خسارت ناشی از آفات، بیماری و علفهای هرز به محصولات کشاورزی کشور حدود 30 تا 35 درصد برآورد شده که 10 تا 12 درصد آن مربوط به حشرات زیانآور است.
وی اضافه کرد: در لرستان عمده اراضی به صورت دیم کشت میشود و بیشترین محصول گندم و جو است که در تناوب با حبوبات دیم به ویژه نخود دیم قرار میگیرد.
جمشیدی، مهمترین و خطرناکترین آفت گندم و جو را سن معمولی گندم عنوان کرد و افزود: از نظر اکولوژی، زیستگاه این حشره مراتع است که عمدتاً از گیاهان خانواده گرامینه(گندمیان) تغذیه میکند.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: با تخریب مراتع و کشت گندم به جای آنها، زیستگاه طبیعی این حشره از بین رفته و به ناچار به سمت مزارع گندم و جو هجوم میآورند.
وی یکی از راهکارهای کاهش جمعیت سن گندم در مناطق آلوده را برداشت سریع محصول اعلام کرد و گفت: همچنین در مناطق سنخیز، مناسبترین شیوه کنترل جمعیت سن گندم و بازگشت این حشره به زیستگاه خود و تغییر الگوی کشت منطقه است. به منظور کنترل جمعیت سن گندم در مناطق سنخیز به مدت حداقل پنج سال باید از کشت گندم جلوگیری و خانواده حبوبات را کاشت و علفهای هرز باریک برگ داخل و حاشیه این مزارع به طور جدی کنترل شوند.
نظرات کاربران