نحوه افزایش درشتی میوه در درختان
نوشته شده توسط نگین احدی
6 ماه پیش
بذر یا دانه چیست
بذر چیست؟ معرفی انواع بذر
نوشته شده توسط نگین احدی
6 ماه پیش

برنامه کامل تغذیه کلزا

تولید روغن در کشور از دیرباز نتوانسته میزان نیاز به روغن در کشور را پاسخگو باشد. کلزا به عنوان یکی از گزینه های مناسب برای تامین نیاز روغن مورد توجه قرار گرفته است. تامین عناصر غذایی به مقدار بهینه یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد کمی و کیفی این دانه روغنی می باشد. امید است با اجرای برنامه تغذیه کلزا که توسط مهندسین مجموعه کشاورزی آنلاین تدوین گردیده این امر تحقق یابد.

بازدید 2367 6 سال پیش

برنامه تغذیه کلزا

تغذیه کلزا

بهتر است بدانید که هر کشاورز و باغداری با صرف هزینه های متعدد و زحمات بسیار زیاد و تحمل رنج و مرارت های کاشت ، داشت ، برداشت و عبور از بلایای طبیعی و نوسانات بازار و گذاشتن وقت و عمر خود طی یک فصل زراعی نهایتا به یک برداشت خاصی خواهد رسید اما هدف شما کشاورزی کردن طبق عادت نیست بلکه هدف مهم و نهایی شما، رسیدن به بالاترین میزان برداشت محصول می باشد که هزینه های سنگین شما را پوشش داده و یک سود قابل توجهی نیز برای شما مانده باشد لذا برای رسیدن به این میزان برداشت، می بایست برنامه غذایی مناسبی داشته باشید تا بتوانید جزو کشاورزانی باشید که برداشت محصولشان را به دو برابر رسانده اند.

این نکته را هرگز فراموش نکنید که اکثر هزینه ها در کشاورزی معمولی و کشاورزی پولساز مشترک و یکسان هستند مثل هزینه های اولیه اجاره ، سم، بذر، کود، آب، کارگر و …

اما تنها یک هزینه متفاوت و متغییراست و آن هزینه تغذیه است که با این هزینه می توانید برداشت خودتان را به دو برابر افزایش دهید.

پس با داشتن یک برنامه مناسب و دانستن مراحل مختلف رشد کلزا و شناخت نیازهای هر مرحله از رشد آن، میتوانید برداشت خودتان را براحتی افزایش دهید.

مقدمه:

گیاه کلزا از لحاظ تولید روغن، اثرات مفید در تناوب با محصولات زراعی، قابلیت گسترش در طیف وسیعی از خاک ها (از خاک های شنی تا خاک های آهکی و رسی) بسیار مورد توجه است روغن آن سرشار از پروتئین است. این روغن، تنها روغن خوراکی می باشد که دارای اسیدهای چرب گوگرددار است.

حاصلخیزي خاك و تامین عناصر مورد نیاز کلزا تاثیر زیادي بر تولید دانه و عملکرد کمی و کیفی آن دارد.

لذا قبل از کاشت کلزا لازم است از مزرعه آزمون خاک گرفته شود و کودهای مورد نیاز خاک در زمان قبل از کاشت و یا به اصطلاح زیر شخم براساس آزمون خاک تجویز و مصرف شود که عموما از کودهای اوره ، فسفات ، پتاسیم ، گوگرد جامد و کودهای دامی پوسیده و یا کود مرغی استفاده می شود.

استفاده از هر نوع کود به هر میزان، فقط با توجه به آزمون خاک توصیه می شود زیرا این احتمال وجود دارد که خاک شما بطور مثال اصلا نیاز به کود فسفات نداشته باشد و یا کمتر از میزان مصرف شما نیاز داشته باشد در حالی است که شما از یک طرف هزینه سنگینی برای مصرف آن کود پرداخت کرده اید و از طرف دیگر بجای تقویت خاک، باعث مسمویت خاک هم شده اید.

پس با یک آزمون خاک این مشکلات را براحتی رفع  و هزینه های خودتان را نیز به شدت کاهش دهید.

 ضمنا با توجه به هزینه های سنگین کودهای شیمیایی، بجای خرید یک کیسه کود مازاد بر نیاز خاک، براحتی می توانید با آن هزینه، آزمون خاک و تشخیص عناصر مورد نیاز را با میزان دقیق انجام داده و علاوه بر آن، از نوع بافت خاک و حتی زراعت مناسب قابل کشت در این خاک نیز مطلع شوید و اگر نیاز به تغییر بافت خاک برای کشت محصول مورد نظرتان هم داشته باشید می توان آن را به درستی با مصرف کودهای دامی پوسیده و پرلیت و ماسه انجام دهید.

در کل مراحل رشدی کلزا به پنج مرحله تقسیم می شود:

مرحله اول : کوددهی قبل از کاشت یا زیر شخم

کوددهی کلزا به دو قسمت تقسیم میشود: کودهای قبل از کشت یا کودهای پایه که باعث اضافه کردن مواد غذایی به خاک میشوند و مقدار آنها بر اساس آنالیزی که از خاک مزرعه گرفته میشود تعیین میگردد که میتواند شامل کود گرانوله اوره، فسفات ، پتاسیم ، گوگرد جامد و کودهای دامی پوسیده و یا کود مرغی و کودهای زیستی باشند کودهای زیستی به فرآیند جذب کودهای دیگر که استفاده می شود به شدت کمک میکند.

نکته: کلزا مقدار زیادی گوگرد مصرف می کند.لذا بهتر است گوگرد کافی را قبل یا در حین کاشت تهیه کرد. اگر در فصل زراعی قبل از ظهور گل ها کمبود گوگرد مشخص شد  با بکار بردن کودهای گوگردی مایع می توان به عملکرد بهتری دست یافت.

مرحله دوم: کاشت بذر کلزا

بهتر اینست که قبل از کشت، بذرها با ترکیبات محرک رشد یا انواع کودهایی که باعث تسریع در جوانه زنی و رشد بذرها می شوند آغشته شوند تا هم باعث یکنواختی در سبز شدن محصول شوند.

کاشت بذر کلزا 

توصیه کودی ما :

کود جلبک دریایی اکتیواتور یا اکتیوفول : یک بسته بای ۲۰۰ کیلوگرم بذر (۱) یا کود اسید هیومیک اوریکس هیوم به میزان یک کیلوگرم برای ۵۰۰ کیلوگرم بذر

مرحله سوم: 6 تا 8 برگی :

مرحله 6 تا 8 برگی یا روزت دوره ای از رشد بوته ای کلزا می باشد که تا اواخر زمستان ادامه می یابد در طی مرحله روزت گیاه قادر خواهد بود در صورت رعایت تاریخ کشت مناسب تعداد 6 تا 8 برگ ایجاد نموده و ریشه کلزا تا عمق 15سانتیمتری در خاک نفوذ نماید. تغییرات طول روز و دما موجب تشکیل غنچه در وسط روزت میشود. در این مرحله دقت به این نکته ضروری است که در غنچه دهی برگ ها منبع اصلی تأمین غذا هستند، پس محلول پاشی روی برگ ها سریع تر جواب می دهد، در حالیکه قطع برگ ها موجب کاهش شدید عملکرد می شود و با وارد شدن به مرحله گلدهی و ایجاد غلاف از محل پژمردن گلبرگ ها، نقش برگ در تغذیه کمرنگ می شود و حالا دیواره ساقه و غلاف هستند که منبع اصلی غذایی تلقی می شوند.

در این شرایط ضخامت طوقه گیاه که محل ذخیره سازی ترکیبات فتوسنتزی و مواد غذایی است، به 8 میلیمترمی رسد.در این مرحله نیاز گیاه به عناصر ماکرو به ویژه ازت زیاد است و بهتر است از کودهای ان پی کی سه بیست و یا ان پی کی ازت بالا استفاده کنید.

توصیه کودی ما:

استفاده از کودهای حاوی اسید هیومیک در آب آبیاری و محلولپاشی کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ به همراه آمینو اسید می باشد.

مرحله چهارم: ساقه رفتن و قبل از گلدهی کلزا

استفاده از کودهای ریزمغذی به ویژه روی در این مرحله باعث افزایش کیفیت و بالا بردن عملکرد گیاه و گلدهی بهتر می شود همچنین استفاده از کودهای فسفر بالا در این مرحله باعث می شود تا ذخیره و انتقال انرژی در مرحله گلدهی و گرده افشانی در گیاه به بهترین شکل انجام گیرد. نیاز گیاه کلزا از این مرحله ببعد به پتاسیم بالا میرود که این عنصر تحمل سرما، خشکی و بیماری را برای گیاه بیشتر می کند.

نکته: برای افزایش درصد روغن و افزایش کیفیت آن میتوانید از کودهای گوگردی مایع بصورت آبیاری در این مرحله استفاده کنید.

توصیه کودی ما:

استفاده از ترکیب کود ریزمغذی میکرو فول و یا فول ترک و یا کمبی گرو بهمراه کود فسفر بالای 10 52 10 نیچر و کود آمینو اسید آمینوسورن بصورت محلولپاشی و همچنین مصرف گوگرد مایع در آب آبیاری به میزان 8 تا 10 لیتر در هکتار است

مرحله پنجم: تشکیل غلاف و رشد دانه کلزا

با توجه به میزان پتاس قابل دسترس موجود در خاك، افزودن سطوح مختلف کود پتاسیم در این مرحله  تاثیر زیادی

در میزان برداشت، افزایش دانه بندی و عملکرد دانه خواهد داشت.

 توصیه کودی ما:

مصرف کود پتاس بالا 5.10.43 پروتوگرین ایتالیا یا سولو پتاس بیولکم و یا کودهایی تک عنصری پتاس نظیر کیو 60 و یا کا40 می باشد که باز هم بهتر است با محرک های رشد آمینواسید و جلبک مصرف شوند.

و در نهایت قرار است ما به شما کمک کنیم تا با تغذیه مناسب به یک برداشت بیشتری برسید

لذا جهت گرفتن مشاوره و اطلاعات بیشتر در خصوص میزان مصرف کودها و زمان دقیق مصرف و اختلاط آنها با کود و یا سم دیگر و مهم تر انتخاب بهترین کود با قیمت بسیار مناسب، می توانید از طریق ارسال پیام بر روی خطوط واتس اپ با ما در ارتباط باشید.

09352750061  –  09352750067  –  09352750092

برنامه کامل تغذیه کلزا بر اساس سبد محصولات کشاورزی آنلاین

مراحل رشد نحوه استفاده نوع کود
قبل از کاشت خاکی ازت + فسفر+ پتاس + کود مرغی حاوی گوگرد
کاشت بذر بذرمال کود جلبک دریایی اکتیواتور یا اکتیوفول : یک بسته برای ۲۰۰ کیلوگرم بذر  یا کود اسید هیومیک اوریکس هیوم به میزان یک کیلوگرم برای ۵۰۰ کیلوگرم بذر
توسعه برگ ها (مرحله 4 تا 6 برگی به بعد) محلولپاشی دو کیلوگرم کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ پروتوگرین ایتالیا  + نیم کیلوگرم کود اسیدآمینه آمینو سورن
توسعه ساقه (خروج از روزت) محلوپاشی کودهای حاوی اسید هیومیک در آب آبیاری و محلولپاشی کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ به همراه آمینو اسید
قبل از گلدهی محلولپاشی کود ریزمغذی میکرو فول و یا فول ترک و یا کمبی گرو بهمراه کود فسفر بالای 10 52 10 نیچر و کود آمینو اسید آمینوسورن بصورت محلولپاشی+ مصرف گوگرد مایع در آب آبیاری به میزان 8 تا 10 لیتر در هکتار
رشد غلاف ها (تشکیل کپسول) آبیاری دو کیلوگرم کود اسیدهیومیک اوریکس هیوم + سه کیلوگرم کود پتاس بالای پروتوگرین ایتالیا ۴۳ ۱۰ ۵
رسیدگی غلاف و رشد دانه محلولپاشی کود پتاس بالا 5.10.43 پروتوگرین ایتالیا یا سولو پتاس بیولکم یا کودهایی تک عنصری پتاس نظیر کا 60 و یا کا40 + محرک های رشد آمینواسید و جلبک

تولید روغن در کشور از دیرباز نتوانسته میزان نیاز به روغن در کشور را پاسخگو باشد. کلزا به عنوان یکی از گزینه های مناسب برای تامین نیاز روغن مورد توجه قرار گرفته است. تامین عناصر غذایی به مقدار بهینه یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد کمی و کیفی این دانه روغنی می باشد. امید است با اجرای برنامه تغذیه کلزا که توسط مهندسین مجموعه کشاورزی آنلاین تدوین گردیده این امر تحقق یابد.

توضیحات جدول تغذیه کلزا براساس سبد محصولات کشاورزی آنلاین:

۱- یک بسته کود محرک رشد اکتیواتور را در ۵ لیتر آب شهری حل نموده و روی ۲۰۰ کیلوگرم بذر کلزا اسپری می کنیم. برای تهیه محلول بذرمال کلزا یک کیلوگرم کود اسید هیومیک اوریکس هیوم را در ۱۰ لیتر آب شهری حل نموده و روی ۵۰۰ کیلوگرم بذر کلزا اسپری می کنیم.

نکته طلایی و کلیدی برنامه کامل تغذیه کلزا

۱- میزان توصیه شده کود جهت محلولپاشی برای هزار لیتر آب و میزان توصیه کود برای مصارف آبیاری  یک هکتار می باشد.
۲- در خاک های قلیایی و شور توصیه می شود مصرف کودهای گوگردی و کودهای هیومیک اسید نظیر اکتیوهیوم و یا اوریکس تکرار گردد.
۳- جهت حلالیت بهتر کود و یا سموم پودری ابتدا آن را در یک گالن 5 لیتری به تدریج ریخته و کاملا حل نموده و سپس به تانکر مرکزی انتقال داده شود.
۴- در صورت ممکن با تاتکرهای دارای همزن سمپاشی کنید.
۵- بهترین زمان جهت محلولپاشی غروب و یا اوایل صبح می باشد
۶- جهت اختلاط چند کود و یا سم ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید.
۷- محلول کود اماده شده حتما و حنما می بایست ظرف چند ساعت مصرف گردد و الا دچار مشکل خواهید شد.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

روابط عمومی کشاورزی آنلاین

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی

  • مقالات آبیاری
  • مقالات آفات
  • مقالات باغبانی
  • مقالات بذر
  • مقالات کود دهی

نکات طلایی آبیاری بارانی

6 سال پیش

آبیاری چمن

7 سال پیش

سفره های آب زیرزمینی

8 سال پیش

مقدار نیاز آب در درختان

8 سال پیش

کرم های خاکستری جوانه خوار یا کرم طوقه بر

2 سال پیش

پروانه میوه خوار بادمجان

6 سال پیش

مهم ترین آفات جالیز

6 سال پیش

شناسایی آفت مگس مدیترانه ای

6 سال پیش

نحوه افزایش درشتی میوه در درختان

6 ماه پیش

بررسی عوامل تأثیرگذار در باردهی درختان میوه

6 ماه پیش

عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم

3 سال پیش

بستر کشت خیار

3 سال پیش
بذر یا دانه چیست

بذر چیست؟ معرفی انواع بذر

6 ماه پیش
خواب بذر چیست

خواب بذر چیست؟ انواع خواب بذر و روش های شکست آن

6 ماه پیش

0 تا 100 آموزش کاشت بذر

6 ماه پیش

بذر اصلاح شده چیست و چه مزایایی دارد؟

6 ماه پیش

معرفی عناصر ضروری در رشد گیاهان و نحوه تامین آن ها

6 ماه پیش

بهترین کود مناسب افزایش رشد ریشه

6 ماه پیش
کود رشد گیاه

بهترین کود برای پرپشت شدن برگ گیاهان کدام است؟

6 ماه پیش

تغذیه باغات کیوی از طریق کود دهی و هرس

2 سال پیش