برنامه کامل تغذیه انار
برنامه تغذیه انار
بهتر است بدانید که هر کشاورز و باغداری بعد از یک فصل زراعی به یک میزان برداشت خاصی خواهد رسید اما مهم صِرف کشاورزی طبق عادت نیست، مهم میزان برداشت شماست.
شما می توانید با رعایت یک برنامه غذایی، جزو کشاورزانی باشید که برداشت خودشان را به دو و یا سه برابر رسانده اند و این نکته را هرگز فراموش نکنید که اکثر هزینه ها در کشاورزی معمولی و پولساز مشترک و یکی هستند مثل هزینه های اجاره ، سم، بذر، کارگر، آب و …
اما یک هزینه تغذیه متفاوت و متغییراست که با این هزینه می توانید برداشت خودتان را به دو و یا سه برابر برسانید.
مقدمه
انار از جمله درختانی است که در اقیلم های خشک، نیمه گرمسیری و مدیترانه ای رشد و باردهی خوبی دارد. درختی سازگار با شرایط متفاوت آب و هوایی و قابل کشت در خاک های سنگین تا سبک، مقاوم به شوری آب، مقاوم به خشکی و کم آبی می باشد. سرمای زمستانه یک عامل محدودکننده در باردهی این محصول می باشد در کنار آن تغذیه نامناسب یک عامل دیگر در کاهش تولید می باشد. چراکه گیاهی که تغذیه کافی و متعادل داشته باشد در مقابل بیماری ها، آفات و تنش های محیطی مقاوم تر است. درختان انار به دلیل عدم تغذیه صحیح، در برابر تنش های زنده و غیر زنده حساس هستند و این عوامل به عنوان اصلی ترین عوامل محدود کننده تولید محسوب می شود.
مدیریت تغذیه اناریکی از فاکتورهای مهم و موثر در تعیین کیفیت و کمیت محصول می باشد. شناخت دقیق نیاز غذایی و نقش هر یک از عناصر در متابولیسم گیاه در مدیریت باغات انار کمک زیادی به باغدار خواهد کرد.
نیاز کودی انار به ترتیب زیر می باشد:
قبل از هر اقدامی لازم است از باغ آزمون خاک و یا نمونه از برگ گرفته شود و کودهای مورد نیاز در زیر شخم تجویز و مصرف شود که عموما از کودهای اوره با پوشش گوگردی، فسفات ، پتاسیم ، گوگرد جامد و کودهای دامی پوسیده و یا کود مرغی استفاده می شود.
استفاده از هر نوع کود به هر میزان، فقط با توجه به آزمون خاک توصیه می شود زیرا این احتمال وجود دارد که خاک شما بطور مثال اصلا نیاز به کود فسفات نداشته باشد و یا کمتر از میزان مصرف شما نیاز داشته باشد در حالی است که شما از یک طرف هزینه سنگینی برای مصرف آن کود پرداخت کرده اید و از طرف دیگر بجای تقویت خاک، باعث مسمویت خاک هم شده اید. پس با یک آزمون خاک این مشکلات را براحتی رفع و هزینه های خودتان را نیز کاهش دهید.
ضمنا با توجه به هزینه های سنگین کودهای شیمیایی، بجای خرید یک کیسه کود مازاد بر نیاز خاک، براحتی می توانید با آن هزینه، آزمون خاک و تشخیص عناصر مورد نیاز را با میزان دقیق انجام داده و علاوه بر آن، از نوع بافت خاک و حتی زراعت مناسب قابل کشت در این خاک نیز مطلع شوید و اگر نیاز به تغییر بافت خاک برای کشت محصول مورد نظرتان هم داشته باشید می توان آن را به درستی با مصرف کودهای دامی پوسیده و پرلیت و ماسه انجام دهید.
چالکود
یک نوع روش کوددهی در باغات است وراهکاری مناسب جهت جبران کمبود کودی درختان می باشد. در این روش نزدیک ریشه درخت چاله هایی حفر می کنند و آنها را با مخلوط کودهای آلی و شیمیایی پر می کنند. چالکود مزایای فراوانی برای درخت دارد و موجب می شود که گیاه رشد بهتری پیدا کند و کیفیت میوه ها افزایش یابد.
ترکیبات یک چالکود خوب و موثرعموما شامل این موارد می باشد: کود دامی پوسیده یا ورمی کمپوست بهمراه گوگرد گرانوله و کودهای ماکرو (اوره و فسفات و پتاس) که بهتر است با هیومیک اسید گرانول و یا پودری هم ترکیب شود.
نکته : کود دامی حتما می بایست پوسیده باشد و بجای کود های تک عنصری می شود از کود مخصوص چالکود استفاده کرد و استفاده از کودهای بیولوژیک نیز در این ترکیب به فرایند جذب بسیار کمک خواهد کرد.
بطور کلی به دو طریق می توان از ترکیبات چالکود استفاده کرد:
روش اول ترکیب دستی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه با توجه به آزمایش خاک است که گاهاً پیش می آید یک عنصر به دلیل بیش بود آن در خاک حذف و یا عنصری تا دو برابر مصرف شود.
و روش دوم ترکیب مواد با کودهای کامل گرانوله مخصوص چالکود است که در بازار موجود و بصورت عمومی توصیه می شوند.
توصیه کودی ما:
استفاده از کود مخصوص چالکود اسپانیایی ریکوتک و یا کود 10.10.10 چالکود سبزآذر بهمراه کوداوریکس هیوم
تشکیل برگ
در این مرحله به منظور تامین نیاز درخت به عناصر اولیه و ماکرو برای جوانه زنی و افزایش تولید برگ و ریشه و بهتر است از کودهای حاوی ازت، فسفر و پتاسیم و همچنین کودهای حاوی هیومیک اسید با درصد مناسب استفاده شود.
توصیه کودی ما:
استفاده از کودهای حاوی هیومیک اسید مانند اوریکس هیوم یا هیومات برای ریشه زایی بهتر و محلولپاشی ترکیب کودهای 20 20 20 اروپایی بهمراه کود آمینو اسید آمینو سورن است.
قبل از گلدهی
در این مرحله به منظور تامین تمامی عناصر و مواد مورد نیاز گیاه برای جوانه زنی و گلدهی مناسب و طبیعتا به دنبال آن تولید میوه های سالم و جلوگیری از هرگونه تنش بهتر است از کودهای ریزمغذی به همراه جلبک و امینو اسید استفاده شود.
توصیه کودی ما:
محلولپاشی با انواع کودهای فروت ست جامد یا مایع و یا کود ریزمغذی فول ترک و یااف ام زد کمبی گرو و یا کود تکنو به همراه آمینوسورن و یا ترکیب روی و بور با آمینوسورن
تشکیل میوه
در این مرحله به منظور تامین افزایش سایز میوه و جلوگیری از ترک خوردگی میوه از محلولپاشی کودهای کلسیم بالا استفاده می شود و بهتر است دو تا سه تکرار تا 20 روز قبل از برداشت میوه انجام گیرد.
توصیه کودی ما:
محلولپاشی کود کود کلسیم بور مایع کابور نیچر یونان یا کود مایع کلسیم 27 درصد ماکسی اسپانیا و یا 0
نکته: کودهای محاوی کلسیم به صورت جدا و یا با ترکیب با روی پس از حل و اخنلاط سریع مصرف گردد.
استفاده از هیومیک اسید اوریکس هیوم در این مرحله توصیه می شود.
گردویی شدن
گوگرد پاشی و تمیز کردن گلوگاه انار از جمله روشهای مکانیکی مبارزه با کرم گلوگاه است که در این مرحله انجام می شود.
توصیه کودی ما:
استفاده از گوگرد مایع بصورت آبیاری یا محلولپاشی
نکته: با توجه به روند افزایش دما در باغات انار جهت کاهش خطر شته ها از حذف تنه جوش ها ی انار خودداری گردد.. شایان ذکر است محلول پاشی کود میکرو کامل نیز در کاهش شته ها موثر می باشد.
با توجه به بینی پیش وزش باد شدید انارکاران محترم جهت جلوگیری از خسارت ناشی از افتادگی درختان از انجام آبیاری سنگین خودداری کنند.
باغداران انار جهت کاهش ترکیدگی محصول به ثابت بودن دور آبیاری و حذف علف های هرز یکساله در کف باغ اقدام واز آب پاشی درختان خودداری کنند.
جهت کاهش آفتاب سوختگی و کاهش تبخیرو مقابله با کرم گلوگاه ، از محلولپاشی کائولین روی تاج درختان انار و خالی کردن تاج میوه ها انار استفاده شود.
افزایش سایز میوه
برای افزایش رشد و درشتی میوه درختان باید میزان قندهای داخل میوه افزایش یابد و در کنار آن، آب کافی در اختیار گیاه قرار دهد از مهمترین عناصری که باعث انتقال مواد قندی و تجمع آنها در سلولهای هدف میشود، عنصر پتاسیم است.
توصیه کودی ما:
در این مرحله کود پتاسیم در در دو یا سه مرحله بسته به زمان برداشت، به فاصله 15 روز تکرار شود و در این مرحله می توان کود پتاس بالای کیو 60 به همراه آمینو اسید آمینو سورن یا سیتون سوپر را از طریق محلولپاشی استفاده نمود و یا کود سولوپتاس را در آب ابیاری استفاده شوند.
تغییر رنگ و رسیدن میوه
تکرار استفاده از کودهای پتاس بالا به ویژه بصورت محلولپاشی در افزایش سایز، کیفیت و رنگ گیری میوه بسیار موثر است.
توصیه کودی ما:
پتاس بالای کیو 60 به همراه آمینوسورن
پس از برداشت
پس از برداشت میوه ها لازم است برای تامین و ذخیره عناصر لازم به منظور جوانه زنی در بهار از کودهای مناسب استفاده شود.
توصیه کودی ما:
استفاده از کودهایفروت ست بصورت مایع یا جامد
جدول تغذیه انار
نکته: شما می توانید بر روی محصولات پیشنهادی بر روی جدول کلیک کنید و توضیحات محصول را مشاهده نمایید.
نوع کود | نحوه استفاده | مراحل رشد |
---|---|---|
مصرف کودهای اوره، فسفاته، پتاسه، کودهای حیوانی پوسیده و گوگرد (با توجه به آزمون خاک) از اوایل دیماه تا اسفند | چالکود | اواسط زمستان |
کودهای فروت ست جامد یا مایع و یا کود ریزمغذی فول ترک و یا اف ام زد کمبی گرو و یا کود تکنوبه همراه آمینوسورن و یا ترکیب روی و بور با آمینوسورن | محلولپاشی | تورم جوانه |
کود ان پی کا ۲۰-۲۰-۲۰ ایتالیا ۳ کیلو + ریزمغذیفول ترک+ محرک رشد اکتیواتور یک بسته | محلولپاشی | رویش برگ |
یک کیلو کلبر نیچر یونان | محلول پاشی | تشکیل میوه |
دو تا سه کیلوگرمکود اسید هیومیک اوریکس هیوم یا اکتیو هیوم | آب آبیاری | |
۵ لیتر گوگرد مایع در ۱۰۰۰ لیتر آب ۱۰ لیتر در هکتار |
محلولپاشی یا آبیاری |
گردویی شدن |
سه تا چهار کیلوگرم کود پتاس بالای ایتالیا و یا کیو60 بهمراه آمینواسید یا جلبک |
محلولپاشی | افزایش سایز |
یک کیلوگرم پتاس بالای کیو ۶۰و یا سولوپتاس | محلولپاشی | تغییر رنگ و رسیدن میوه |
دو تا سه لیتر کود مایع فروت ست | محلولپاشی | پس از برداشت |
نکته طلایی و کلیدی برنامه کامل تغذیه انار
۱- میزان توصیه شده کود جهت محلولپاشی برای هزار لیتر آب و میزان توصیه کود برای مصارف آبیاری یک هکتار می باشد.
۲- در خاک های قلیایی و شور توصیه می شود مصرف کودهای گوگردی و کودهای هیومیک اسید نظیر اکتیوهیوم و یا اوریکس تکرار گردد.
۳- جهت حلالیت بهتر کود و یا سموم پودری ابتدا آن را در یک گالن 5 لیتری به تدریج ریخته و کاملا حل نموده و سپس به تانکر مرکزی انتقال داده شود.
۴- در صورت ممکن با تاتکرهای دارای همزن سمپاشی کنید.
۵- بهترین زمان جهت محلولپاشی غروب و یا اوایل صبح می باشد
۶- جهت اختلاط چند کود و یا سم ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید.
۷- محلول کود اماده شده حتما و حنما می بایست ظرف چند ساعت مصرف گردد و الا دچار مشکل خواهید شد.
فروشگاه اینترنتی کشاورزی آنلاین با مشاوره و ارسال رایگان
www. keshavarzionline.com ۰۱۷۳۲۱۷۹۳۱۴ ۰۱۷۳۲۱۲۰۴۸۰ ۰۹۱۲۰۹۷۹۸۹۲
نظرات کاربران