برداشت انگور
برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت میوه انگور
برداشت و پس از برداشت در انگور از اهمیت بسیار بالایی اهمیت دارد، چراکه در غیر این صورت ضایعات این محصول بسیار بالا و تا ۱/۳ کل محصول تولیدی خواهد رسید. از همین رو آگاهی از روش های صحیح برداشت، پس از برداشت و جابجایی انگور در موفقیت اقتصادی باغداری انگور دارای اهمیت زیادی می باشد.
در دوره ای که میوه از لحاظ فیزیولوژیکی آماده برداشت شدن می باشد، یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده زمان برداشت انگور قیمت آن در بازار می باشد. انگور میوه های فرازگرا نیست و در زمان برداشت باید کیفیت مناسب را داشته باشد.
برداشت میوه باید صبح زود و یا عصر و در زمانی که هوا خنک باشد، انجام گیرد. برداشت باید با قیچی یا چاقوی تیز انجام شده و دم خوشه را باید تا حدامکان بلند باشد. در زمان جابجایی باید خوشه ها را با دم خوشه بلند نموده و از تماس دست و یا هر وسیله دیگری با حبه ها جلوگیری نمود. بایستی حبه های نارس و آسیب دیده را بدون صدمه دیدن سایر حبه ها حذف شوند.
خوشه ها را پس از اطمینان از خشک بودن آنها، درون جعبه ها مناسب قرار داده و سریعا به سردخانه حمل می کنند.
از مهمترین عامل ضایعات پس از برداشت انگور، آسیب های مکانیکی، پوسیدگی و فساد محصول در اثر حمله پاتوژن ها، کاهش رطوبت محصول و چروکیدگی و کاهش انبارداری محصول به واسطه بیوسنتز اتیلن می باشد.
تکنولوژی و نگهداری میوه انگور
انگور میوه ای است که هم قبل از رسیدن به صورت غوره (در غذا و به صورت آبغوره) هم در حالت رسیده به صورت تازه خوری، هم به صورت خشک (کشمش) قابل استفاده و پرمصرف می باشد. حتی برگ انگور نیز در تهیه غذا کاربرد دارد.
از انگور در تولید فرآورده هایی مانند آب انگور، شیره انگور، سرکه، آبغوره، کنستانتره انگور، شراب، روغن هسته انگور استفاده می شود. موادی مانند اسید تارتاریک، اسید سیتریک، رنگ و فیبر خوراکی، خوراک دام، تانن و … از ضایعات و تفاله های انگور قابل استخراج می باشد.
کشمش: انگورهای کشمشی را باید رسیده برداشت نمود، رسیده بودن انگور بر کیفیت (میزان اسیدیته و پروتیین) و حتی کمیت کشمش (۱۵-۱۰ درصد بیشتر بواسطه ماده خشک بیشتر) اثر دارد. به علاوه درجه رسیدگی بر زمان خشک شدن، اندازه دانه، رنگ ، مزه و ظاهر کشمش اثر دارد.
نظرات کاربران