بارانهای اسیدی برای خاکهای ایران مفید است
مراددالینی درباره اثر بارانهای اسیدی بر خاکهای ایران گفت: بارانهای اسیدی در کشور ما از بعد تغییر اقلیم تاثیر مضری ندارند. حتی برای خاکهای ما مفید هم هستند. درجه اسیدیته (PH) خاکهای ایران بر خلاف مناطق استوایی نظیر مالزی و غیره که PH آن اسیدی است، قلیایی بوده و بارانهای اسیدی، PH خاک را کاهش میدهند.
وی افزود: در بسیاری از مناطق ایران، PH خاک بالای هفت است. به همین دلیل به مردم توصیه میکنیم که گوگرد مصرف کنند تا درجه اسیدیته خاک کاهش یابد.
برخی گونههای جنگلی نظیر حرا به کوچکترین تغییرات درجه اسیدیته حساس بوده و تغییرات بیش از چهار دهم درجه بر تجدید حیات آنها اثر منفی خواهد داشت اما این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان درباره تاثیر تغییرات PH بر گونههای جنگلی، بیان کرد: در مناطق جنگلی تغییرات درجه اسیدیته به جز در جنگلهای سوزنی برگ که خاک اسیدی دارند، مشکل خاصی ایجاد نمیکند. البته جنگلهای سوزنی برگ هم در ایران بسیار محدود است.
وی ادامه داد: بقیه رویشگاههای جنگلی از نظر تغییر PH خاک، مشکلی ندارند. زیرا اگر PH حتی به حدود ۶ هم برسد، برای گیاهان مشکلی پیش نمیآید. مناسبترین درجه اسیدیته از نظر جذب عناصر غذایی و رشد گیاه، PH حدود ۶ تا هفت است.
مراددالینی یادآور شد: درباره اثر بارانهای اسیدی روی خاک، شاید مطالعه شده باشد اما من درباره آن اطلاعی ندارم. اما با قطعیت میتوانم بگویم که حجم بارانهای اسیدی، هر چقدر هم افزایش یابد، PH خاک را بیشتر از یک درجه تغییر نمیدهد. درجه اسیدیته خاکهای ایران در بیشتر مناطق حدود ۸ تا ۸,۵ است و در ایران گیاهی نداریم که به تغییر درجه اسیدیته خیلی حساس باشد.
وی اضافه کرد: ممکن است باران اسیدی روی برگ و شاخه گیاهان باعث ایجاد سوختگی شود اما وقتی به خاک برسد، نه تنها برای خاک مشکلی ندارد، بلکه حتی مفید هم است.
نظرات کاربران