اجرای پایلوت طرح کشاورزی حفاظتی در 8 استان
زیست آنلاین :فرزاد ذلقی از 3 میلیون هکتار زمین زراعی کشاورزی حفاظتی خبر داد و افزود این نوع کشاورزی پایه کشاورزی ارگانیک به حساب می آید.
وی که در همایش غذای ارگانیک – زندگی سالم حضور داشت در ادامه افزود: وزارت کشاورزی به عنوان متولی بخش تولید محصولات غذایی گاهی متهم به عدم رعایت محصولات سالم است اما اصلا ماجرا این نیست و وزارت کشاورزی در این حوزه بی تفاوت نیست
مشاور وزیر کشاورزی در ادامه گفت : در دنیا بیش از 160 میلیون هکتار زیر کشت کشاورزی حفاظتی قرار دارد و از سال 93 دفتر طرح کشاورزی حفاظتی در وزارت شکاورزی شروع به کار کرده است و در 8 استان به صورت پایلوت کار را شروع کرده ایم و امیدواریم در 5 سال آینده نیز برنامه های مدونی برای تولید محصول و حفظ منابع آب و خاک و در نظر گرفتن مواد عالی خاک داریم
مدیر طرح کشاورزی حفاظتی در ادامه افزود : در کشاورزی حفاظتی سه اصل را در نظر داریم اولین اصل دستکاری حداقلی خاک است . دستکاری ما در خاک تمام سیستم آن را بر هم می زند . زمین را شخم می زنیم و با گاوآهن به جان ان می افتیم از سوی دیگر ضایعات محصولات را آتش می زنیم و به این طریق به خاک ضربه می زنیم . در واقع این اصل باید در این کشاورزی لحاظ شود .
اصل دوم مدیریت بقا است .یعنی از گیاهی که کشت می شود دانه اش متعلق به ما است و بقیه اش سهم خاک است و نباید در آن دخل و تصرفی صورت گیرد.
اما اصل سوم در این نوع کشاورزی این است که از تک کشتی بپرهیزیم یعنی در هر سال محصول زمین زراعی را تغییر دهیم تا خاک بتواند خودش را بازسازی کند و در صورتی که این تناوب انجام شود دیگر نیازی به سم پاشی نیز وجود ندارد و خود به خود با آفات مبارزه می شود .
وی با اشاره به اینکه این کار روش جدیدی نیست و اجداد ما به این روش کشاورزی می کردند افزود :ما با روش های ناصحیحی که وارد کشاورزی کرده ایم هم به منابع آبی ضربه می زنیم و هم به منابع خاک . در قدیم وقتی مرغ ها در حیاط راه می رفتند هر چند قدم یک کرم خاکی از زیر خاک بیرون می کشیدند و آن را می خورند امروز از این کرم ها کمتر در زمی ها دیده می شود در حالی که 100 عدد از این کرم ها می توانددر 2 هزار و 500 تن خاک حدود 4 تا 5 هزار متر تونل ایجاد کنند و به همین دلیل است که تاکید می کنم باید روی فرهنگ مصرف کار شود .
نظرات کاربران